miercuri, 23 iunie 2010

copilaria

In ziua de azi totul se schimba si se duce pe apa sambetei.... pentru unii se numeste evolutie.... eu o numesc dezastru.

Copiii nu mai au alta preocupare decat calculator, internet si jocuri foarte agresive. Acestia nu mai au copilaria pe care am avut-o eu sau alti tineti de varsta mea.

Noi de jucam pe afara cu alti copii, faceam prostii specifice varstei, eram fara griji.

In ziua de azi copii se joaca doar pe calculator, ei nu mai socializeaza cu alti copii din cauza inconstientei parintilor care sunt fericiti ca copilului lui sta cuminte in casa....la calculator sau in fata televizorului. Dar nu e bine, iar atunci cînd părinţi isi vor da seama va fi mult prea tarziu, copiii lor vor avea deja probleme de vedere, de obezitate si vor reuşi cu greu sa se integreze intr-un grup.

Nu zic ca un copil nu ar trebui sa se joace pe calculator sau sa nu se uite la televizor dar cu o limita, iar parinti ar trebuie sa fie mai atenti la ce se uita copilul sau ce se joacă. Ar trebui interzise desenele animate cu batai si violenta deoarece un copil nu poate distinge între bine si rau, iar la gradinita sau in primii ani de scoala pune in practica ceea ce vede la televizor.

De ce credeti ca exita atata agresiune in scoli?? Cum poate un copil de 14 nni sa-mi bata un coleg atat de tare? E simplu raspunsul, din cauza unor jocuri si emisiuni pt copii agresive..... Cu toate acestea se pare ca "cei maturi" sunt prea preocupaţi de problemele cotidiene ca sa mai aibă grija cum trebuie de un copil si cred ca copilul lui e cel mai bun si nu ar face rău nimănui....
ceea ce nu este adevărat.....

3 comentarii:

  1. ...ah...gagico...no ofense...dar tzine shi de educatzie...tzio garantez...eram mai mititel era "cs" in floare...shi jukam ca dracii aia rai...e adevarat ca dimineatza cand ma duceam la shcoala ma uitam la aia in mashina, in rtb, metrou etc. shi aveam momente bah da nu i-am dat "capau" lu asta azinoapte...ah pasta l-am taiat pe dust 2 bah ce dreaq...ah?...da faceam diferentza...a stai bah idiotule ca eshti in drum spre shcoala...spartu dreaq revinotzi...nu zic ca aveam nishte oki injectazi in dovleac de se ferea lumea cand ma vedea...daca faceam diferentza intre realitate shi jok...shi tot se datoreaza educatziei..."vezi copile ca ala e doar un film"...vezi copile ca ala e doar un jok"..."daca ii dai un cutzit in spate lu unu vezi ca nu se mai scoala sa vina dupa tine sa te taie shi el...shi apoi sa radetzi unu de altu"

    RăspundețiȘtergere
  2. normal ca se datoreaza si educatiei, dar jocurile pe calculator is mult mai agresive acum... si nu ma refeream la o varsta de 14,15 ani, ma refream la copii pana in 11, 12 ani, care se joaca foarte mult, care nu fac diferenta intre bine si rau.....

    RăspundețiȘtergere
  3. da aveti dreptate ...tine de educatzie si de calculator...dar sa nu uitam ca cea mai tare influentza o are anturajul... oricum fiecare om e unik, niciodata nu poti generaliza doar pentru ca o parte din copii fac lucruri urate la o varsta frageda...

    RăspundețiȘtergere